Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Είσοδος Χρήστη

Πέμπτη, 21 Ιούνιου 2018Divani Caravel Hotel

Σύγχρονο Νοσοκομείο: Το πλέον σύνθετο επιχειρησιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον

Το θέμα της αποτελεσματικής, αποδοτικής και διαφανούς διαχείρισης των νοσοκομείων υπήρξε διαχρονικά μείζον θέμα για τον ελληνικό χώρο της υγείας. Σοβαρές στρεβλώσεις έχουν καταγραφεί σε δεκάδες μελέτες που αφορούν τον χώρο της διαχείρισης των νοσοκομείων και του νοσοκομειακού φαρμάκου, προτού η οικονομική κρίση, τα μνημόνια και οι απαιτήσεις των δανειστών για περικοπές των προϋπολογισμών για τη φαρμακευτική δαπάνη, δημιουργήσουν νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Σήμερα οι υπό επιτήρηση σχεδιασμοί και η έλλειψη πόρων, οικονομικών και ανθρώπινων, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό καθεστώς στα ελληνικά νοσοκομεία. Επιτακτική επίσης καθίσταται η ανάγκη να αντιμετωπιστεί το θέμα του νοσοκομειακού φαρμάκου με τρόπο που να εξασφαλίζει επάρκεια φαρμάκων, να εγγυάται την ποιότητα και την ασφάλεια για τους ασθενείς, να αίρει τα προβλήματα πρόσβασης των ασθενών κάθε κατηγορίας, ηλικίας και πάθησης στο νοσοκομειακό φάρμακο και παράλληλα να εξασφαλίζει διαφάνεια στο καθεστώς προμηθειών των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Η παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης για όλους τους πολίτες υπό συνθήκες ασφυκτικής δημοσιονομικής πίεσης είναι μια από τις δυσκολότερες «εξισώσεις» που καλείται να επιλύσει το σύστημα υγείας στη χώρα μας, όμως η λύση της με αποτελεσματικό, σύγχρονο και δίκαιο τρόπο θα ανακουφίσει εκατομμύρια πολίτες που σήμερα ταλαιπωρούνται στις δομές της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το συνέδριο για το Νοσοκομείο, το Νοσοκομειακό Φάρμακο και τον Εξοπλισμό, αποτελεί ένα βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του συστήματος υγείας, μέσα από το οποίο μπορούν να προκύψουν συμπεράσματα αξιοποιήσιμα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στόχος

Το φλέγον και παράλληλα πολυσύνθετο ζήτημα της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία, αλλά και σημαντικά θέματα που αφορούν το νοσοκομειακό φάρμακο, θα θέσει σε δημόσιο διάλογο η ατζέντα του φετινού συνεδρίου, έχοντας πάντα ως επίκεντρο την εξεύρεση λύσεων, προτάσεων και την ανάλυση των προκλήσεων για μια αποτελεσματικότερη περίθαλψη. Επίσης, φέτος θα παρουσιαστεί ο τρόπος διαχείρισης του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού στα Νοσοκομεία ο οποίος βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση όπου νέα δεδομένα έρχονται να καλύψουν κενά και αστοχίες του παρελθόντος. Επίσης, θα παρουσιαστούν στο συνέδριο καλές πρακτικές από τον χώρο των νοσοκομείων.

Θεματολογία

  • Οικονομικά Θέματα Νοσοκομείων
  • Νοσοκομειακό Φάρμακο
  • Θέματα Λειτουργίας και ποιότητας νοσοκομείων
  • Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιους απευθύνεται

Θεσμικούς Φορείς (Υπ. Υγείας, ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ) Πάροχους Υγείας (διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία κλπ) Φαρμακευτικές Εταιρείες Εταιρείες Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Διοικητές & Αναπλ. Διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων Στελέχη Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Ακτινοφυσικούς Στελέχη Τμημάτων Πληροφορικής Επαγγελματίες Υγείας Μέλη Συλλόγων Ασθενών

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
  • ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
  • MEDIA PARTNER
  • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team